7 Eylül 2011 Çarşamba

Hoşçakal Lugano (Tota)


Fenerbahçe için bir defanstan fazlasıydı. Sadece fiziksel ve mental yapısıyla takıma katkıda bulunmuyordu. Profesyonelliği ve bunun devamında bu kelimeyi kullanmayı hiç sevmem ama "ruh" denen şeyi katıyordu takıma. Ruh zaten öncelikle profesyonellikten geçiyor olsa gerek. Çok gündeme gelip konuşmayı sevmezdi. Basına genelde hakkında basında çıkan dedikodulara cevap vermek için demeç verirdi. Sahada takımına nasıl bağlı olduğunu ve futbolu nasıl sevdiğini görmek zor değildi. Son sezonda Tota ile ilgili aklımda kalan en önemli sahne, Karabük'e karambolden attığı gol sonrası, topu oraya yollayan Alex'i gol sonrasında ısrarla yakalayıp sevincini paylaşmasıydı.

Diego Alfredo Moreno Lugano 5 sezonluk Fenerbahçe kariyerinde; Lig'de 125, Avrupa'da 38, Türkiye Kupası'nda 21, toplamda 184 resmi maça çıkmış. Ayrıca bu süreçte Uruguay ile de 46 maça çıkmış Tota. Ligde 22 gol-5 asist, Avrupa'da 3 gol ve Türkiye Kupası'nda da 3 golle takımına katkıda bulunmuş. Evet, bu adam defans oyuncusu...

O ve Fenerbahçe taraftarı birbirlerini çok sevdiler. Belki de zorunlu diyebileceğimiz bir ayrılık oldu. Her şey için teşekkürler Tota. Yolun açık olsun, takipteyiz.

Hiç yorum yok: