17 Eylül 2011 Cumartesi

Gaziantepspor 1-3 Fenerbahçe

Yine kazandı Fenerbahçe, zor Gaziantep deplasmanında. 19 maçta 18. galibiyet ve yeni bir rekor; 10 maçlık deplasman galibiyeti serisi. İyi iş çıkardı takım. Bu sezon kim oynarsa oynasa da farklı mağlup olunsa da bu takıma diyecek yok. Ama oynanan futbolu da incelemek gerek.

Fenerbahçe 90 dakika boyunca olmuş bir takım görüntüsü verdi. Saha içi yardımlaşma oyunun her saniyesinde iyi seviyedeydi. Daha üst seviye için fizik olarak da bir üst seviye gerekli. Bireysel olarak herkes kendi mevkisinde savunma anlamında çok iyi oynadı. 90 dakika boyunca görev bilincini kaybetmeden  oynamaları önemliydi. Yeni transferler de çabuk uyum sağladı. Caner ve Ziegler maçın en iyileriydiler. Caner çok iyi toplar kazanıp, iyi ataklar başlattı, savunmasına iyi yardım etti. Ziegler'in ise bütün gollerde adı vardı ve defansif görevini de layıkıyla yerine getirdi. Tek sıkıntısı pas kalitesinde ama bunun da daha iyi seviyelere çıkmasını beklemek zor. Cristian'ın sürpriz koşuları vardı ceza sahası içine.

Maçı 3'e bölebiliriz. 0-34 Mehmet Topuz oyundayken, 34-58 "Uğurlu" takım ve 58-90 Bienvenu'nun oyunda olduğu bölüm.

İlk bölümde klasik 4-2-3-1 ile sahadaydı Fenerbahçe. Mehmet Topuz (sakatlığı yüzünden) dışında görevini görevini aksatan yoktu. Tabi sakatken oynaması doğru olmayabilir. Fenerbahçe savunmada iyi ama hücumda üretken değildi. 1-0 geride kapadık bu bölümü.

İkinci bölümde Mehmet Topuz'un yerine Uğur'un girmesiyle bir anda golü de bulduk. Ziegler, Alex ve Uğur'un etkin olduğu bir bölümdü. Sağ kanata biraz hareketlilik gelince daha rahat hücum edebildik. Uğur ve Caner'in kendi bölgelerinden gelen Gaziantep ataklarında ortayı üçlemeleri top kazanmamıza ve ani ataklara çıkmamıza olanak sağladı.

Üçünücü bölümde ise taktiksel değişikliğe gitti Aykut Kocaman. 4-3-3'e dönen Fenerbahçe'de Caner ortaya, Bienvenu sağa ve Alex de uca geçti. İlk 7-8 dakika uyum sağlanması için geçtikten sonra oyun kontrolünü aldık. Cristian'ın yay önünde kaptığı topu Alex'e, O'nun da Bienvenu'ya pasıyla penaltı kazandık. Ligde 25 penaltı golü bulunan Alex, bu kez kaçırdı. Yine Alex'in pasıyla orta açan Ziegler, Bienvenu'ya golü attırdı.

Aykut Hoca çok iyi yönetti takımı. Maçın son bölümünde uygulanan 4-3-3 alternatif olmaktan çıkabilir ileride. Kaptan Alex'e ayrı değinmek lazım, 300. resmi maçına çıktı. O'nun için sağ tarafa bir yere AlexMetre açmak gerekebilir. İstatistikleri kovalamak kolay değil, sürekli güncelliyor...

Hiç yorum yok: