12 Eylül 2011 Pazartesi

Hoş Gelemedin Cangele

Genelde sezona iyi başlamasıyla bilinen Kayserispor dün Bursaspor karşısında sinik bir görüntü sergiledi. Cangele'nin sakatlanması da takımın moralini bozdu. Bu sakatlıklar tesadüf değil yalnız. Tabi Bursaspor Avrupa maçlarına filan da çıktığı için daha hazır olması doğaldır. Kayserispor ise beklentimin altında kaldı keza sezon açılışı epeyi ertelenmişti. Özellikle orta sahanın ortasının ve defansın kendi içlerinde ve birbirleriyle uyumsuzluğu Bursaspor'un ataklarına hay hay çıkardı. Hücumda Gökhan Ünal ilerde yalnız kaldı biraz ama buna kendisinin de katkısının olduğunu söylemek gerek.

Kayserispor ligin üst sıralarında olduğu son yıllarda her zaman takım savunmasıyla ayakta kaldı. Zaten bu sezonlara hep bu yüzden  iyi başlamıştır. Ama defansta uyumu kısa sürede yakalayacaktır Shota, geçen yılki savunma dörtlüsünün ilk defa birbirleriyle oynamaya başladığını hatırlarsak. Orta sahanın ortasında da alternatif isim çok; Okay, Furkan, Santana, Riveros, Abdullah ve daha ofansif olmasına rağmen Engin. Bunlardan hangi 3'ünün ilk 11'de oynayacağını kestirmek zor.

Öyle Bursaspor'un çok üstün oynadığına filan da katılmıyorum. Kayserispor bu haliyle oyunun yarısına yakın kısmında topa sahipti ama üretemedi. İlk 2 gol bireysel hatalardan yendi ama Bursaspor'un kaçırdığı pozisyonlar asıl s.o.s di. Cuma Antalya maçını kazanması moral açısından önemli.

Bu arada Bursa da Eskişehir de statlarını dolduramadılar, önemli maçlar olmasına rağmen. Yaşatılan futbol ortamının getirdiği yer burası. Bakalım, Kayserispor kaç bin seyirci toplayacak...

Hiç yorum yok: