11 Ekim 2010 Pazartesi

Mühendislik Okumak;N'apmak Gerek?










Mühendislik okumak dışardan bakıldığınca eğlenceli gözüküyor.Sanki hep böyle bir inovatiflik, yeni yeni şeyler var gibi.Yani aslında yaparsanız var ama çok nadir çıkar o yapanlardan.Düşünüyorum, mühendis olacaksın öğren şu photoshop u, web tasarımını falan az az, bir yandan da diyorum ki elektronikle ne ilgisi var arkadaş önce bi' workbench, ISIS öğren.Yok yok iş bunlarda değil, programlama üzerine yoğunlaş c++, c# öğren.c++ mı? c# mı? hangisiyle başlasam?Yok bırak bunları Mustafa, sen önce derslerini hallet, alttan derslerin var!....Bunları yaparken kulüp çalışmalarında da aktif ol.TYEK'i boşlama, devam et.Ara sıra blogda da yaz.Fenerba...


Çıldırıcam ya...Hangisi?En kötü karar, cidden iyi midir kararsızlıktan?Bilen biri bana düzgün bir yol göstersin.Ya da abim gelsin de artık sorayım şunları iyiden iyiye.


Sizce ne yapmalıyım?
İkilem, üçlem, dörtlem....

2 yorum:

LosTurcos dedi ki...

Şahsi fikrim, önce C'yi bir öğren. Daha sonra eğer mikrodenetleyici programlama üzerine devam etmek istiyorsan şu linkteki kitap ya da bir benzerini alıp çalışmanı tavsiye ederim.
http://www.altaskitap.com/PIC_877kitab%C4%B1.htm
Bu kitapta PIC assembly ile PIC programlamayı öğrenebilirsin. ISIS'i de bu kitapla çalışırken programları denemek için kullanırsın. Temel kullanımında zor bişey yok zaten. Kullandıkça daha detaylı kullanmayı öğrenirsin. Blog tutmaya başlasam ISIS'te deneme yapmak ve hata bulmak üzerine yazılar yazabilirim ama zaman yok. Bunlarla ilgili blog, forum vs. takip edersen zaten ufkun genişlemeye başlıyor.
Sıkıntı çok şeyi birden yapmak istemek, hiç bişeyi yapamaz duruma gelebilirsin. Sırayla gitmek lazım.

mstfkabakci dedi ki...

Önerileriniz için teşekkür ederim.Ben de zaten programlama üzerine gitmek istiyorum ama c# asıl aklımda olandı daha sonra PIC üzerine de yoğunlaşmam gerek.Şuan 2. sınıftayım.
Blog açarsanız bilgilenmek isterim.
Tekrar teşekkürler.