29 Ekim 2010 Cuma

Kaptan Alex Bursa'da 300.Maçına Çıkıyor

Kaptan bugün yapılacak olan Bursaspor maçında forma giyerse Fenerbahçe kariyerindeki 300. maçına çıkmış olacak.

Geldiği günden beri istatistik adına ne varsa hepsini alt-üst etti kaptan.Gol ve asist krallıkları adına varolan bütün ödülleri topladı.Fenerbahçe taraftarının 2004'ten beri yapılan anketlerde hep en güvendiği isim olarak hafızalarda kaldı ve öyle olmaya devam ediyor.Yeri geldi çok eleştirildi, ama herkes de takdir etti.

Alex, 20 Haziran 2004'de Cruzeiro'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu.20 Haziran 2004 artık Fenerbahçeliler için biraz daha özel bir tarih oldu.Geldiği günden beri saha içi-dışı tavırları, verdiği demeçlerle tüm Türkiye'ye örnek oldu.Profesyonel futbolcu tabirini kafamızda daha net canlandırmamıza sebep oldu.Alex hakkında ne yazsak az geliyor, onu övmek de kolay olmuyor.Acaba hata yaparmıyım korkusu oluyor.Onun için ben daha yazmıycam ve Hakkı Yalçın'ın sanırım 2008'de yazdığı makaleden bir bölüm paylaşacağım.


*Puan cetvelleri liderlerini hak etmelidir. Yoksa
liderlik geçici bir heves olur. Yalın gözle baktığınızda bile,Fenerbahçe'nin futbol ve kalite olarak, ruhen de lider olduğunu görürsünüz. Ve diğerlerinde olmayan bir lider görürsünüz takımın içinde! Alex de Souza...
* Alex'in durduğu yerde bile pozisyon çeken bir sihri vardır.... Buna, "Gökyüzüyle kan bağı" diyebilirsiniz.Alex'in koşarken, alın terinde yüzmek gibi bir derinliği vardır. Buna da "girdap" diyebilirsiniz, rakipleri içine çeken.
* Alex'in futbol dünyasına mesafeli davranan filozof bir duruşu vardır. Buna,"Orkestra şefinin enstrümantal hali" diyebilirsiniz. Alex'in kimseyi yıpratmayan hataları da olmuştur elbet. Buna da "İnsanlık hali"diyebilirsiniz.
* Alex'e övgü adına her şeyi diyebilirsiniz ama... Onun adamlığını ve futbolculuğunu sıradan meselelerle eleştirmek adına hiçbir şey diyemezsiniz. Çünkü bütün gerçekler sizleri utandırır.


Kaptan Alex'e Fenerbahçe kariyerindeki 300. maçında başarılar diliyorum.


Biz bu güzel adamı çook seviyoruz.

Hiç yorum yok: