14 Ekim 2010 Perşembe

Hiddink Bize Elzem


Dünya üzerinde gözü kapalı takımınızı emanet edebileceğiniz isimlerden biridir Hiddink.Mourinho, Wenger, Ferguson ve işte Hiddink.Belki 2-3 isim daha katılabilir.

Maalesef 2 maçlık galibiyet ve mağlubiyet dönemlerinden sonra akla kara kadar farklı yorumlar ortaya atıldı, godaman medya mensuplarımız tarafından.Kendileri için talihsizliktir.Azerbaycan maçı sonrası, 1982'de başlayan Hiddink'in teknik direktörlük kariyeri 3-5 günde ters-düz oldu.

Hiddink'in kararlarını beğenirsiniz, beğenmezsiniz, eleştirirsiniz de tabi ama, saygı duymalıyız.Sonuçta yaptığı işin sürekli 'trending topics' inde bulunan biri.Çıkardığı kadroya tek tek şu var, şu yok, şu formsuz vs. dersek 11 kişi bile çıkartamayız şuan.Mevcut kadrodaki oyunculardan Hamit, Emre, Arda, Volkan, Gökhan Gönül ve Servet dışında eleştirilmeyen oyuncu yok(bunları eleştirenler oluyor nadiren).Durum böyleyken biraz tercihlere saygı duymak gerek.

Hiddink çalıştırdığı milli takımlarda düzenli bir sistem oturtmuş ve hepsinde de başarıya ulaşmıştır.Scout çalışmaları daha da ön planda olmuş.Şimdi biz onu Oğuz Çetin'i dinlediği için suçluyoruz.Ee bırakın, biraz süre tanıyın da adam bişeyler yapabilsin, düzgün bir sistem oturtabilsin.Zaten çok serbest olmayan Hiddink, eleştirilerin artmasıyla TFF'nin gazabına uğramasın.



Özellikle bugün çıkan Aziz Yıldırım'ın altyapı kokan söylemleri ve Tuncay'ın artık Türkiye'yi de düşünmeliyim gibi sözlerinde Hiddink'in etkili olduğunu düşünüyorum.Düşünmemek elde değil zaten.Böyle bir teknik adam getirmişiz, hizmet vermeye çalışıyor, tabi ki hatasız değil ama bu işin en iyilerinden olduğu yadsınamaz.Değerlendirelim bu adamı.

Hiç yorum yok: