31 Ağustos 2010 Salı

Fenerbahçe-Manisa İzlenimleri



Fenerbahçe 2. seyirecisiz maçında Manisaspor'u ağırladı.Seyircisiz maç başına gol ortalaması 4.25 olan Fenerbahçe maçları, maçtaki 6 gol ile ortalamayı geliştirdi.PAOK maçlarından sonra az olsun taraftarlarına umut verdi.

Maç öncesi yine Alex ve kadro hakkında polemikler sürüyordu.Kocaman beklenen bir kadro çıkardı.Belki de maçtan daha önemli olan Okan Alkan'dı.İleriye çıkışlarda başarılı, dengeli, topla arası iyi bir genç izledik.Tabi savunmada ne yapacağını tam anlamıyla göremedik ama yine de yaptığı kritik müdahaleler ve bunların yanına ters kademe ve çizgiden top çıkarma eklenince hepimizi mutlu etti.Bir anda Gökhan Gönül'le kıyasladık.Tabi o daha çok genç.Aykut hocayı da tebrik etmek gerek ki Daum ve Aragones olsa muhtemelen Bekir tarzı birini oynatırdı.Tebrik de değil aslında olması gekeni yaptı.

Maçta bir diğer sevincimiz Mamadou Niang oldu.Hatta Niang değil karşı-karşıya gol atan forvet oldu.Hatta kafa vuran oldu.Hattaları uzatabiliriz Guiza'ya göre.Ama Niang'ın yerinde transfer olduğu kanısına vardık hep beraber oynadığı bütün maçlardan sonra.Bir tek gol eksikti onu da dünkü 2 golle tamamladı.

Kalede Mert ben bu takımın kalesini koruyabilirim güvencesini tekrar verdi.Bilica-Lugano iklisi henüz tam hazır gözükmediler.Sol-bek Caner o mevkinin adamı değil bu çok belli.Ama hücumcu özelliklerini de yitirmiş gözüküyor Fenerbahçe'de oynadığı maçlarda.Dün Niang'a yaptığı güzel asiste rağmen.Hücuma biraz daha fazla destek vermesi beklenebilir.

Emre takımın olmazsa olmazı.Alex bu ligin her zaman kralı.Stoch bir var, bir yok.Süreksiz bir oyuncu.Açıkçası uzun vadede Dia'nın daha çok katkı yapmasını bekliyorum.Stoch 90 dakikayı henüz kaldıramıyor.

Maçta önemli şeyler kazandık.Önemli şeyler öğrendik.Alex kendi twitter hesabından Okan Alkan için şu yorumu yaptı:"Mutluyum!! Cunku 6 senedir ilk defa altyapidan gelisen bir genc gercek bir sans bularak kariyerine basladi." Tam yazarken gördüm Alex'in son twitini:"05.09 kayseri x FB.2 hafta mac yok.milli takim basarilar." Büyük kaptan başka bir adam.



Maçın adamı ve kazancı:Okan Alkan.


Hiç yorum yok: