23 Ağustos 2010 Pazartesi

Bir Polemik:Cristian Baroni

Son zamanlarda Alex'ten sonra Fenerbahçe'nin en çok tartışılan ismi oldu Cristian.Yeterli olup olmadığı konusunda tartışılıyor hep.

2010'a kadar istatistiklerine baktığınızda sürekliliği olduğu ve yeterli olduğu düşünülebilir.Cristian'ın vasatın üstünde bir oyuncu olduğu kesin."Sezon boyu" süreklilik, ayağının düzgünlüğü, kontrataklarda yer tutuşu, kritik toplar kesme sezgisi önemli özellikleri.İleriye oynamıyor gibi görüşlere katılmıyorum.Mümkün olduğu sürece oynamaya çalışıyor.Takımdaki 'yardımlaşmamazlıktan' dolayı bu yönü konuşmak anlamsız geliyor.

Cristian'ın olumsuz tarafları da var."Maç boyu" süreksizliği var ki, bazen sahada arasanız bulamıyorsunuz.Yukarıda saydığım özelliklerini maçın belki 30 dakikalık bir periyoduna yayabiliyor.İkili mücadelelerden güçlü çıkamadığı, zayıf kaldığı bariz.Bunlar önenli eksiklikleri.Dahası da var aslında.Ne bileyim işte olmadık yerlerde olmadık toplara vurarak kritik pozisyonları tribünün 2.katına yollaması örnek verilebilir.Hiç sevmediğim o laf gibi aynı.Vurulmayacak yerde vuran, ... ... ... oyuncu var ya işte öyle işler yapıyor.

Cristian Fenerbahçe de idare edebilecek oyuncudur.Oynamaz diyemem.Ama daha iyisi olsa fena olmazdı.N'apalım gözümüzü o efsane Appiah bürümüş.



Papazın Çayırı'ndan alıntıdır.
Daha fazla istatistik için tıklayınız.

Hiç yorum yok: