2 Ağustos 2012 Perşembe

Klasik Sezon Açılışı


Kronik Fenerbahçe sezon açılışlarından biriyle daha başladık sezona. Toplu ve topsuz oyunda yardımlaşmanın bariz yetersiz olduğu -ki genelde pek üst seviye de olmadı- ve bazı oyuncuların tamamen etkisizliğiyle de pozisyon üretemeyen bir takım..

Vaslui'nin dinamik orta alan oyuncuları kolay top yaptırmadılar. Mehmet Topal topu ofansa iletmek için görevlendirilmiş belli ki ama 'o' topu almak için savunmanın arasına girdiğinde önünde sadece Cristian oluyor ve belki bir de iyi niyetli Alex. Solda Stoch top istiyor belki? ama çizgiye iple bağlamışlar gibi, içeriye girip ver-kaç yapmak gibi bir niyeti yok. Kuyt tempo artırmak istese de, Semih bu çabayı absorbe ediyordu.

İkinci yarı öne hareketli Kuyt, sağa ise nispeten arzulu ve kenarda beklemeyen içe kateden tarzlı Topuz girince takım biraz daha pozisyona yaklaştı. Stoch-Caner ve Sow-Topal değişiklikleriyle iyiden iyiye oyun hakimiyetini aldık. Bi' ara Vaslui'li Varela korner kullanan Alex'in yakasını bırakmak zorunda kalmıştı ve dönen topta içeriye kesen kaptanı asistle ödüllendiren Bekir oldu. 1-1.

Dinamik bir orta sahaya ihtiyaç var gibi ama dünkü sığ oyunun sebebi sadece ortadakiler değil.

Hiç yorum yok: