17 Aralık 2010 Cuma

Aklımda Bir Takım Var?

5 büyük ligde atılan gollerin sayısına baktım.Fransa ve İngiltere'de 17., Almanya ve İtalya'da 16. ve İspanya'da 15. hafta maçları oynanmış.Toplam 98 takım.SSL'yi de katarsak totalde 116 takım.Atılan gollere bakarsak, 1.Barcelona 46, 2 ve 3.Fenerbahçe ve B.Dortmund 39 4.Real Madrid 38 gol...

Atılan gollerin dağılımı önemli; Alex 11, Niang 9, Semih 7, Lugano ve Emre 3'er, Gökhan Gönül 2, Santos, Topuz ve Stoch'un da 1'er golü bulunuyor.
Asistler; Niang 6, Alex, Gökhan ve Topuz 5'er, Semih 4, Stoch 3, Okan, Caner ve Dia 2'şer, Emre ve Cristian'ın 1'er asisti bulunuyor.

Goller ve asistlere katkıda bulunanların isimleri de çok benzer.İleride oynayan Alex, Niang ve Semih'in toplamda 27 golü bulunuyor.SSL'de bu sayıyı geçebilen 2 takım var;Trabzonspor ve 28 golle Karabükspor.

Atılan gollerin sadece 5 tanesi(Gökhan 2, Santos, Topuz ve Stoch 1'er) kanatlarda oynayan futbolculardan gelmiş.Bu da Fenerbahçe'de kanatların işlemediğinin apaçık göstergesi.

Bu şartlara bakıldığında ileride 27 gollük avantajı kullanmak gerektiği öngörülebilir.Genel taktik olan 4-4-2 de kanatlarda oynayan futbolcuların savunmaya yardım etmemesinden yakınılıyor.Zaten ofansif anlamda da çok katkıları bulunmadığını düşünürsek 3'lü bir ortasahayla oynamak sanki biraz cazip geliyor.

4-3-1-2.Alex ve 2 forvet.Şimdi de Alex koşmuyorcular üşüşür başımıza.Alex zaten bu yıl bir başka oynuyor.Onu geçin.Zaten eskiden Alex+2 forvet oynamış Fenerbahçe.Mesela Schalke maçı, ileride Alex, Anelka ve Nobre, ortada Selçuk, Aurelio ve Appiah'la çıkmış.Benzer şekilde ortada Cristian, Selçuk'tan biri ve Emre ve Topuz ya da Gökay kullanılabilir.İlerleyen dakikalarda Aykut'un alışkanlığı olan Alex değişikliğiyle 4-3-3 ü de rahatlıkla uygulayabilir.

Yine Rıdvan Dilmen'in klasikleşen cümlesinde söylediği gibi "futbol matematik değil".Ancak 27 sayısı da az bir sayı değil.Benimki sadece bir görüş...

Hiç yorum yok: