8 Eylül 2010 Çarşamba

Kadı'köylü' Guus Hiddink ve Türkiye 3-2 Belçika




Fotoğraf http://www.ntvspor.net/ den alıntıdır.
     1990-91 sezonununda Fenerbahçe'ye gelmiş Guus Hiddink.Farklı galibiyet ve mağlubiyetler alınca da gönderilmiş.Üstelik 'köylü' denilerek gönderilmiş.Aradan geçen 19 yıl sonra da geri döndü.Hem de kendinden emin bir şekilde.Sanki 'Arada geçen 19 yılda çok kitap okudum.Çok büyük başarılar elde ettim.Genel kültür de kastım bolca.' dercesine geri döndü bizim Guus.

     Dünkü maçın özellikle ilk yarısında ülkemizde ne çok felaket tellalı olduğunu birkez daha gördük.Özellikle twitter daki havayı kesinlikle görmemeniz gerekti. Sanki göz yaşartıcı gaz sıkmışlardı.Barış Kuyucu da sanki onların liderlik görevini üstlenmişti.Tuncay'ı şamar oğlanı yaptı.Şaka falan da bi'yere kadar biraz da saygı gerekli.Tuncay'la röportaj yapmaya kalksa 'kalite' kelimesinden başlayarak yalakalık yaplar, hiç şüphem yok.Rıdvan da TV'den destek oluyordu.Çok çabuk gaza geliyoruz ama hiçbirşey de öğrenmiyoruz.

     Maç çok değişkenli bir maçtı.İlk yarı ve ikinci yarı farklı oyun sistemleriyle oynandı.2 si de karmaşıkdı aslında.Düzgün bir değerlendirme yapmak zor sistem hakkında.2. yarıdaki daha çok eski sistemlere benziyordu.

     Maçta yediğimiz gollere bakınca stad da Saracoğlu olunca hepimizin gözleri de Volkan'ı aradı.Her ne kadar bazıları Onur'a Volkan'a kıyasla daha çok güvenilebileceğini söyleseler de bence bunu tartışmak bile yersiz.Volkan'ın Onur'a göre hem vücut olarak hem tecrübe olarak çok fazlası var.Ve saha içinde takımla iletişimi başka bir boyutta.

Fotoğraf http://www.ntvspor.net/ den alıntıdır.
     Hamit, Emre ve Arda'nın iyi oyunlarıyla maçı kazanmasını bildik.Özellikle Euro 2008'den bildiğimiz ünlü Türk dönüşleri serisine bir maç daha ekledik.Saraçoğlu'nu da ayrıca özlemişiz.Galibiyet gelince taraftar da olunca çok farklı oluyor. 

     Ne de olsa Fenerbahçeliyiz!Küçük bir ekleme de yapalım.Bülent Timurlenk'in yorumuyla:" Mahallenin çocukları girdi, bir gol bir asist..."

Hiç yorum yok: